Opettajat

Innostavat ja inspiroivat baletinopettajat

Taitava tiimimme takaa tanssituntien viihtyvyyden

Raija Lehmussaaren balettikoulussa toimivat baletinopettajat ovat koulutettuja ja kokeneita tanssin ammattilaisia. Heillä kaikilla on vahva tanssitausta ja lajin tuntemus.

Raija Lehmussaari, tanssitaiteilija, STTL, HuK (TY), koulun rehtori, baletinopettaja

Irina Sorsa, tanssinopettaja, AMK, baletti, jazz, nykytanssi


Olen pikkutytöstä lähtien ollut ikiliikkuja. Löysin kipinän tanssiin jo heti ensimmäisestä balettitunnistani. Tanssista tuli intohimoni – sen haasteellisuus, monimuotoisuus ja taiteellisuus veivät minut mennessään. Tanssi on liikuttanut minua paikasta toiseen; Nokialta Etelä-Pohjanmaalle, sieltä Espooseen, josta Helsinkiin, Helsingistä Turkuun ja lopulta Turun 
Taideakatemiaan tanssin pedagogisiin opintoihin. Taideakatemiassa innostus opettamiseen syttyi toden teolla. 

Monipuolisesta tanssitaustastani löytyy muun muassa balettia, nykytanssia, jazzia ja steppiä, mutta myös paljon muita eri tanssilajeja, joita olen opiskellut niin kotimaisten kuin kansainvälisten opettajien johdolla. Tanssi on antanut suunnattoman paljon sisältöä ja väriä elämääni. Koen olevani etuoikeutettu saadessani tehdä työtä mistä nautin. Tervetuloa treenaamaan! 

Irina Sorsa

Jasmine Ben-Ami


"Tanssi on minulle elämäntapa ja suuri ilo. Balettitunneillani saa tanssia täydellä sydämellä ja punaisin poskin."

Aloitin baletin 5-vuotiaana ja siitä lähtien baletin maailma on vienyt täysin mukanaan. Olen opiskellut balettia Helsingin tanssiopistossa, Vantaan lapsibaletissa, Suomen Kansallisoopperan balettikoulussa ja Raija Lehmussaaren balettikoulussa sekä lukuisilla kursseilla Suomessa, Israelissa ja Yhdysvalloissa. Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet Marin Velchev, Tamara Popova-Velcheva sekä tietenkin Raija Lehmussaari. 

Jasmin Ben-Ami

Eeva Kukkonen

Eeva on Espoosta kotoisin oleva tanssinopettaja, joka on valmistunut Turun Taideakatemialta keväällä 2015. Eeva on täydentänyt tanssinopintojaan ulkomailla, mm. Latviassa ja Portugalissa. Eeva opettaa balettikoulussa balettia, lastentanssia, nykytanssia ja jazzia. Hän on reipas ja iloinen opettaja, jolta ei puutu huumorintajua. Eevan tunneilla sukelletaan nuttura viuhuen tanssitaiteen syövereihin. 

Eeva Kukkonen

Olga Mironenko


Pietarin Vaganova Akatemiasta valmistunut balettitanssija, baletinopettaja ja ohjaaja, joka Pietarissa tapahtuneen tanssijan uran jälkeen on omistautunut baletionopettajan uralle.

Olemme iloisia, että joukkoomme tulee alan vahva osaaja Marius Petipan, Mihail Fokinin ja Léonide Massinen balettien syntysijoilta.


Pauliina Suomalainen

Olin 4-vuotias, kun astuin sisään balettimaailman kiehtovista ovista. Vuosien varrella balettisali tuli tutuksi, tyllit ja tossut, nutturat, askeleet, koreografiat, punaiset posket ja hikipisarat. Olen Raija Lehmussaaren koulun kasvatti ja lisäksi kartuttanut taitojani baletin sekä nykytanssin osalta eri opettajien tiiviskursseilla ja -tunneilla, mukaan lukien esimerkiksi tähtitanssija Minna Tervamäen erikoiskurssit baletista ja kehonhuollosta. Tanssijana olen työskennellyt hyvin erilaisissa ja monimuotoisissa projekteissa.

Rakastan klassisia repertuaareja, koreografioiden tekoa, tanssin luovuutta ja vapautta, kauneutta – ja myös rosoisuutta. Minulle tanssissa ja erityisesti baletissa on tärkeää kauniit linjat, keveys, tarkkuus, liikkeen virtaaminen ja se sanoinkuvaamaton tunne, minkä vain tanssiessa voi saavuttaa.


Laura Moisanen, tanssinopettaja AMK, tanssija, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Innostuin tanssista jo lapsena, ja kävin Sibelius-lukion tanssilinjan. Opiskelin tanssijaksi Lapin Urheiluopistossa, pääaineena kansantanssi. Jatkoin opintojani Savonia-AMK:ssa ja valmistuin sieltä tanssinopettajaksi 2014, lajeina baletti ja nykytanssi.

Olen opettanut tanssia vuodesta 2012 Kuopiossa, Lahdessa ja Turussa. Olen myös opiskellut varhaiskasvatusta ja työskennellyt lastenhoitajana. Olen positiivinen ja kannustava opettaja, ja lapsiryhmien opettaminen on vahvuuteni.

Minulle tanssi merkitsee oppimisen ja liikunnan iloa, haasteita, yhdessä tekemistä sekä mahdollisuuksia luovuuteen, esiintymiseen ja eläytymiseen. Näitä asioita on ilo opettaa.