Lastentanssi eli satubaletti (4-5-vuotiaille)

Lastentanssi on baletinomaista harjoittelua, joka perustuu mielikuviin ja lasten omiin tansseihin yksin ja yhdessä. Musiikki on tärkeässä asemassa. Lastentanssin alaikäraja on neljä vuotta.

Varusteet: harjoituspuku tai tyllipuku, vaaleat sukkahousut, harjoitustossut

Paikkakunta: Turku, Paimio, Naantali

Esibaletti (6-7-vuotiaille)

Esibaletti antaa ensikosketuksen baletin tekniikoihin. Tanssissa on edelleen paljon vapaamuotoisen lastentanssin piirteitä.

Varusteet: harjoituspuku tai tyllipuku, vaaleat sukkahousut, harjoitustossut

Klassinen tanssi eli baletti

Balettiluokkia on yhdeksän (1-9). Ensimmäinen luokka aloitetaan 7-8-vuotiaana, ja luokalta toiselle edetään omien kykyjen mukaan. Opetus noudattaa klassisen baletin opetussuunnitelmaa. Opetukseen kuuluvat musiikin mukaan tehdyt tanko- ja keskilattiaharjoitukset sekä repertuaaritunnit. Alemmilla luokilla opetukseen sisältyy luovan tanssin osuus. Kolmannesta luokasta eteenpäin harjoitellaan myös varvastossuilla.

Oppilaat käyvät tunneilla tasosta riippuen 1-5 kertaa viikossa. Tuntien kesto vaihtelee 45'-90'
Ylempien luokkien oppilaat voivat osallistua myös nykytanssin ja jazztanssin opetukseen valintansa mukaan. Balettikoululla on näytös noin kerran vuodessa teatteritiloissa.

Varusteet: harjoituspuku, trikoot, harjoitustossut, 3. luokasta ylöspäin myös varvastossut

Paikkakunta: Turku, Naantali (luokat 1-3), Paimio (luokat 1-3)

Aikuisten baletti

Aikuisille tarkoitettuja balettiluokkia on kolme: alkeisryhmä, keskitason ryhmä ja jatkoryhmä. Alkeisryhmään voi ottaa osaa ilman aiempaa tanssikokemusta.

Varusteet: esim. harjoituspuku, trikoot, harjoitustossut

Nykytanssi

Nykytanssi pohjaa modernin tanssin tekniikoihin. Se saa vaikutteita akrobatiasta ja itämaisista taistelulajeista sekä opettajan mieltymyksistä.

Varusteet: esim. T-paita, trikoot, sukat tai paljaat jalat

Jazztanssi

Jazztanssi perustuu mustaan tanssiin. Siinä on myös vaikutteita amerikkalaisesta musikaalitanssista ja joskus myös showtanssin piirteitä.

Varusteet: T-paita, trikoot tai jazzhousut, sukat tai jazztossut

Karakteritanssi

Karakteritanssia opetetaan kurssiluontoisesti. Tanssitunneilla opitaan eri maiden kansantanssien näyttämömuotoja. Karakteritanssilla on oma harjoitustekniikkansa.

Varusteet: esim. T-paita, trikoot, sukat tai paljaat jalat